• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘200 tot 250 ontslagen bij Richemont’

‘200 tot 250 ontslagen bij Richemont’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Richemont is van plan flink in het personeelsbestand te snijden. Het luxebedrijf wil 200 tot 250 banen schrappen en gaat erover in gesprek met de vakbonden. De ontslagen zijn nodig, omdat de vraag naar horloges achteruit gaat, melden bronnen aan WWD.

Volgens ingewijden starten de gesprekken deze maand, en is het doel om het krimpen van het personeelsbestand tot een minimum te beperken. Richemont wilde niet reageren op de geruchten.

De ‘afslanking’ van het bedrijf is nodig om de dalingen in luxe horloges en sieraden op te vangen. De operationele winst kelderde in het eerste halfjaar met 43 procent naar 798 miljoen euro, terwijl de omzet met 13 procent daalde, waarvan de grootste daling in Europa en Japan plaatsvond. Veel luxeconcerns, met name Zwitserse makers van luxehorloges, lijden al enige tijd onder de nieuwe maatregel in China die het geven van ‘geschenken’ door Chinese overheidsambtenaren verbiedt. De terroristische aanslagen in Frankrijk vorig jaar hebben, op hun beurt, een ongunstig effect gehad op toerisme in Europa. Na een forse winstdaling in het eerste halfjaar, heeft Richemont oprichter en voorzitter Johann Rupert besloten de functie van CEO voor het luxeconcern af te schaffen.

Beeld: Richemont

Richemont