195 miljoen euro omzet voor VanHaren in 2018, breidt logistiek centrum uit

VanHaren heeft een goed jaar achter de rug, zo meldt de schoenenketen in een persbericht. In het boekjaar 2018 heeft het een omzet van 195 miljoen euro behaald.

“We zijn blij dat het VanHaren gelukt is haar toppositie in de schoenendetailhandel te behouden en trots dat wij al 90 jaar heel veel mensen blij maken met de mooiste schoenen voor de beste prijs,” aldus financieel directeur Robert Vos in het persbericht. VanHaren verkocht in 2018 7,1 miljoen paar schoenen in Nederland en België.

De keten kondigt een uitbreiding van het logistiek centrum aan. “Om toekomstbestendig te zijn en verdere uitbreiding van de VanHaren winkels in België en online activiteiten te kunnen realiseren, bouwen we aan 12.500 vierkante meter extra vloeroppervlakte voor de verwerking van 5 miljoen paar extra schoenen,” aldus directeur Joost van Disseldorp in het persbericht. De opslagcapaciteit van het centrum wordt met de stap met vijftig procent uitgebreid.

VanHaren breidt logistiek centrum uit om uitbreiding van Belgische winkels en online activiteiten te realiseren

Voor VanHaren was 2018 het jaar waar ze de grens over gingen naar België. “Dat wij in ons eerste [volle, red.] jaar in België door de Belgische consument al zijn beloond met een tweede plaats in de Beste Winkelketen verkiezing geeft ons zeker ‘goesting’ in de toekomst,” aldus directeur Krein Bons in het persbericht. In het najaar van 2019 zal de flagshipstore van VanHaren worden geopend aan de Meir in Antwerpen. Bons vertelde in 2017 aan FashionUnited dat vanuit België de vraag kwam waarom VanHaren daar nog geen schoenen verkocht. Voor het merk was de overstap makkelijk mede omdat het eigen assortiment van het merk het in België goed doet. “Ze houden wel meer van ‘bling bling’, die zet je dan voor in de winkel,” aldus Bons destijds.

VanHaren is onderdeel van de Duitse Deichmann-groep. De groep heeft wereldwijd een bruto omzet van 5,8 miljard euro behaald. Deichmann heeft in 2018 178 miljoen paar schoenen verkocht en had 4053 winkels, 40 online shops en 40.698 medewerkers in dienst.

Beeld: VanHaren

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN