18,4 miljard euro omzet voor Inditex in eerste negen maanden

Inditex ziet de omzetgroei afnemen. In de eerste negen maanden van 2017 was de omzetgroei van de netto omzet nog 10 procent, maar de afgelopen maanden bedroeg de groei 3 procent. Hoe dan ook is menig bedrijf jaloers op een omzet van 18,4 miljard euro in de eerste drie kwartalen van het financiële boekjaar, een omzet die Inditex rapporteert.

Het moederbedrijf van onder andere Zara en Bershka zag de netto omzet in lokale wisselkoersen stijgen met 7 procent. De omzet komt hierdoor opnieuw op een recordhoogte te staan, aldus het rapport. De nettowinst steeg met 4 procent naar een bedrag van 2,4 miljard euro over de afgelopen negen maanden.

Inditex rapporteert zwakkere omzetgroei in eerste negen maanden

“Het sterke businessmodel van de groep, die sterke groei blijft leveren in alle markten, naast onze constante focus op het ontwikkelen van de geïntegreerde winkel en online platform door middel van continue verbetering van technologie en systemen stuwen de resultaten van de afgelopen negen maanden,” aldus Inditex CEO Pablo Isla in het verslag.

De afgelopen negen maanden introduceerde Inditex onder ander automated online bestelling pick-up punten in Zara-winkels in Amsterdam. Milaan, Bilbao, Glasgow, Liverpool, Leicester en Parijs. Ook introduceerde Zara een wereldwijde website waardoor het merk nu beschikbaar is in 202 online markten. Daarnaast meldt Inditex dat de werkzaamheden bij de logistieke hub in Lelystad op schema liggen.

Inditex is het Spaanse moederbedrijf van Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home en Uterqüe.

Beeld: Zara Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN