• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hugo Boss AG maakt voorspellingen waar in eerste kwartaal 2024, groei neemt af

Hugo Boss AG maakt voorspellingen waar in eerste kwartaal 2024, groei neemt af

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Boss winkel. Credits: Hugo Boss

Na een dubbelcijferige omzetgroei in boekjaar 2023, neemt de groei bij Hugo Boss AG af. Dit ligt in lijn met de verwachtingen. Het operationele resultaat en de nettowinst blijven doorgroeien, zo blijkt uit het eerste kwartaalverslag van boekjaar 2024.

In de eerste drie maanden van dit jaar genereert Hugo Boss een omzet van ruim 1 miljard euro. Daarmee stijgen de verkopen met 5 procent. Het resultaat wordt behaald met de merken Hugo en Boss.

De operationele kosten van het bedrijf groeien met vijf procent, waarbij de marketingkosten het hardst toenamen. De dalende administratiekosten zorgden ervoor dat de verdere groei van de operationele kosten werd tegengehouden. Het operationele resultaat eindigt op een winst van 69 miljoen euro, wat gelijkstaat aan een groei van 6 procent. De nettowinst van het bedrijf groeit met 7 procent naar 41 miljoen euro.

De resultaten van het eerste kwartaal bevestigen de verwachting van boekjaar 2024. Het bedrijf verwacht een omzetplus tussen de 3 en 6 procent voor het hele jaar. Daarbij verwacht het ook dat het operationele resultaat zal groeien tussen de 5 en 15 procent.

Hugo Boss
Hugo Boss AG