Christian Wijnants lanceert eerste resort collectie

Christian Wijnants lanceert eerste resort collectieChristian Wijnants lanceert eerste resort collectieChristian Wijnants lanceert eerste resort collectieChristian Wijnants lanceert eerste resort collectieChristian Wijnants lanceert eerste resort collectie
De Belgische modeontwerper Christian Wijnants lanceert zijn eerste resort-collectie. Dit wordt mogelijk gemaakt door een investering van ondernemersfamilie Cigrang in het label van Wijnants. Door een bedrag van één miljoen euro, wat goed is voor een aandeel van vijftig procent, kon de Belgische ontwerper zijn eerste modeshow houden en een nieuwe resort collectie opzetten.

Wijnants liet zich voor deze collectie inspireren door de nomaden uit Indonesië en Thailand, die hun huizen en kleding maken van gevonden spullen in hun woongebied aan zee. Vanuit deze inspiratie ontwierp Wijnants een abstracte collage print die op een zijden jurk wordt gebruikt. Dezelfde zijden stof met print wordt verscheurd in repen en gebruikt bij het breien van vesten en truien.

Breisels zijn een van Wijnants' specialiteiten. Vorig jaar won hij de International Woomark Prize voor zijn experiment met 100 procent Merino wol, waarmee hij naadloze one pieces maakte.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN