Zara weinig last van crisis

Het Spaanse Inditex, moederbedrijf van onder andere modeketens Zara en Bershka, heeft een goed eerste half jaar achter de rug. Het concern draaide een omzet van 4,8 miljard euro (een toename van 7 procent in vergelijking met dezelfde

periode vorig jaar). Het grootste modeconcern van Europa, gemeten naar resultaten, zag daarmee de nettowinst in het eerste halfjaar komen op 375 miljoen euro. Dat is 8 procent minder dan het eerste half jaar van 2008, maar nog altijd meer dan analisten dachten. De cijfers zorgden meteen voor een reactie op de beurs: het aandeel Inditex steeg met 5,1 procent.

Reden voor de meevallende schade die het bedrijf leed is het strenge kostenbeleid van het concern. Ook het openen van 166 winkels in 35 verschillende landen droeg een steentje bij. Het totaal aantal winkels van Inditex bedraagt nu 4430 in 73 landen. Groei in Azië, met in China reeds vijftig vestigingen, bleef behouden. Het openen van winkels in die regio zal een van de belangrijkste prioriteiten van Inditex’ expansiestrategie blijven.

Zara weinig last van crisisOok gepland voor de nabije toekomst is een online shop voor Zara. Met ingang van de verkoop van de A/W10 collectie zal de betaalbare mode via internet te verkrijgen zijn in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië en Portugal. Waarna de andere landen waar het merk reeds wordt verkocht snel zullen volgen.

Inditex’ CEO, Pablo Isla, heeft de lancering van de webshop gemarkeerd als een belangrijke strategische stap, in lijn met Inditex’ wens de beste service aan de klant te leveren.

In het tweede halfjaar heeft het concern tot dusver (van 1 augustus tot met met 14 september) een stijging van 9 procent gezien in de winkelomzetten.

Beeld: Zara Tokio

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN