Walter van Beirendonck gedwongen om winkel te sluiten

De ‘Walter Store’ in Antwerpen is niet meer. De Belgische ontwerper Walter van Beirendonck moet na dertien jaar zijn concepstore in Antwerpen noodgedwongen sluiten. De eigenaar van het pand heeft een verhoging van tweeënhalf

keer de huurpijs afgedwongen voor de Vrederechter met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2010. Door de enorme huurstijging is Van Beirendonck gedwongen om zijn winkel te sluiten. “Onder deze voorwaarden is het onmogelijk om de winkel in het huidige pand nog op een rendabele manier open te houden,” aldus de ontwerper in een verklaring.

InWalter van Beirendonck gedwongen om winkel te sluiten 1997 verbouwde Van Beirendonck een vervallen garage in het toen nog onontdekte St-Andrieskwarter in Antwerpen tot de ‘Walter Store’. Van Beirendonck’s winkel werd door zijn non-confirmistische karakter al gauw een succes. Het enfant terrible van de Belgische modewereld organiseerde regelmatig tentoonstellingen en beschouwde de inrichting en etalage als een kunstruimte die met elke nieuwe collectie mee transformeerde.

Ondanks deze tegenslag probeert Van Beirendonck het positief in te zien. “Dit maakt ook tijd vrij om meer energie en creativiteit te steken in mijn collectie die recentelijk wederom heel enthousiast werd onthaald door de internationale pers en aankopers tijdens de modeweek in Parijs. Verder heb ik nog boeiende opdrachten af te werken en de artistieke directie te voeren van de Antwerpse Modeacademie,” aldus de ontwerper. Ook liet hij weten een nieuw winkelconcept ‘niet uit te sluiten’.

In 1980 studeerde Walter van Beirendonck af aan de Antwerpse modeacademie. Samen met Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Marina Yee en Dirk van Saene zette hij Antwerpen als modestad op de kaarten en kregen de talentvolle ontwerpers de koosnaam ‘de Antwerpse Zes’. Sinds 1983 ontwerpt hij onder zijn eigen naam. Hij staat vooral bekend om zijn kleurrijke collecties die geïnspireerd zijn op door de maatschappij opgelegde denkbeelden over schoonheid en seksualiteit. Hij speelde met kinderlijke onschuld in het Dutroux-tijdperk en haalde de Boerka uit het politieke debat. Sinds 2006 is Van Beirendonck ook artistiek directeur van Scapa Sports en sinds 2007 hij afdelingshoofd van de modeafdeling van de Antwerpse modeacademie. In september eerde het Modemuseum in Antwerpen hem met een solotentoonstelling ‘Dream the world awake’, die nog tot 19 februari te zien is.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN