Van Gils start 2011 goed

Van Gils heeft op de modevakbeurs Pitti Uomo in Florence een uitstekende start gemaakt van het inkoopseizoen. Van Gils presenteerde er zijn ‘New Suit’-concept en de nieuwe casual lifestylecollectie van het merk. “Ik denk dat het ons dit seizoen zo’n 50 tot 70

nieuwe retailklanten gaat opleveren,” zegt CEO Robert Meijer.

Wat is The New Suit?
Rober Meijer: The New Suit is ons nieuwe pakkenconcept. Wie denkt aan een pak of een kostuum denkt aan een jasje en een broek van dezelfde stof. The New Suit biedt meer variatie. Jasjes en broeken van verschillende stoffen en zelfs met een chino of een jeans gecombineerd. De pakken worden als twee- of driedelig verkocht en bijvoorbeeld aangevuld met een gilet of fijn gebreide trui.

Van Gils start 2011 goedHet aanbod is breder geworden.
Naast het nieuwe pakkenconcept is ook een nieuwe casual collectie gelanceerd. Met daarin bijvoorbeeld jassen, broeken en knitwear en accessoires zoals schoenen, sjaals, tassen en brillen. Van Gils ontwikkelt zich tot compleet lifestylebrand en biedt meer dan alleen pakken.

Er komt een nieuwe promotiecampagne
‘No Stitch - No Story’ is de payoff, een variatie op ‘no guts, no glory’. Het gaat in het leven om de onvergetelijke gebeurtenissen en het meest onvergetelijk zijn die avonturen waarin het mis ging of je een bepaald risico liep. Via social media, onze website en retailers worden consumenten uitgenodigd hun verhaal te vertellen en ideeën aan te dragen. Eens in de drie maanden wordt dan een bijzonder evenement georganiseerd waarin een van die plannen centraal staat. Binnenkort (op dinsdag 18 januari, red.) zal de eerste zijn.

Wat heeft Van Gils verder in petto?
Retailuitbreiding. Ik denk dat er in Nederland aankomend seizoen zo’n veertig verkooppunten bijkomen en in België twintig. Ook in Duitsland komen er voor het eerst een tiental grote klanten bij. Verder wordt een aantal shop-in-shops verbouwd, zoals die in warenhuis Illum in Kopenhagen en Inno in Antwerpen. In april gaat een eerste eigen winkel open aan de Zijlstraat in Haarlem. Dat wordt de eerste winkel met de merknaam ‘Van Gils’ op de pui, maar hier zullen ook andere merken en niet aan mode-gerelateerde producten verkrijgbaar zijn.

De nieuwe collecties van Van Gils zijn op 23 en 24 januari te zien op de Modefabriek in Amsterdam.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN