Profuomo opent buitenlandse winkels

Profuomo gaat deze zomer uitbreiden in Europa. Het van oorsprong Nederlandse mannenmerk dat internationaal ongeveer zevenhonderd verkooppunten heeft, opent binnenkort zelfstandige winkels in Berlijn en in Wenen. Ook staat het merk volgende week ook voor het eerst op de

vakbeurs Pitti Uomo in Florence.

Profuomo startte in 1985 met een collectie dassen. Inmiddels biedt het merk 'alles was met een pak gecombineerd kan worden': overhemden, dassen en accessoires zoals riemen, horloges, manchetknopen, shawls, shirts en handschoenen. De retailtak van Profuomo ging begin vorig jaar van start met de opening van de eerste concept store in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Kort daarop werd een tweede winkel geopend aan de Meent in Rotterdam. Aanleiding voor de opening van de twee eigen winkels was de wens om de totale collectie te kunnen tonen. Hiervoor werd een flexibel interieur ontwikkeld dat als complete winkel, maar ook als shop-in-shop kan worden ingezet. Volgens Mendel Brandsma van Profuomo krijgt het bedrijf sindsdien vooral aanvragen binnen van ondernemers die een complete winkel zouden willen openen. Zo is het ook gegaan met de nieuwe winkels die nu in Berlijn en Wenen komen. "Beide worden gedreven door ervaren moderetailers die hun huidige winkel gaan ombouwen tot Profuomo store."

ProfuomoAlgemeen directeur Harry van der Zee vertelt dat retail niet de enige groeifactor van het bedrijf is. "Iedereen heeft last van de crisis," zegt hij desgevraagd, "maar de huidige situatie schept ook mogelijkheden voor een financieel solide onderneming zoals de onze. Profuomo biedt continuïeit en dat is - zeker nu - voor klanten heel belangrijk. Daarnaast wordt de helpende hand geboden doordat wij als leverancier bepaalde voorraad- en cashflow rsisco's op ons nemen. Profuomo is sterk in shirts en momenteel zijn wij ons marktaandeel in dat segment flink aan het uitbreiden doordat bestaande klanten vaker een totaalconcept aanbieden." Daarnaast heeft het merk een nieuw agentennetwerk in Duitsland dat Profuomo vanuit showrooms verkoopt waardoor tevens het shop-concept kan worden getoond. Profuomo is onderdeel van Micro Fashion, een familiebedrijf dat al drie generaties in handen is van de familie Brandsma. De productie vindt voor een groot deel plaats in Italië. Europa is de belangrijkste afzetmarkt van het bedrijf dat mondiaal actief is.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN