Primark opent winkel in Boston

Vanaf de eerste winkel buiten de thuismarkt - in Spanje in 2006 - heeft Primark laten zien dat het concept in het buitenland aanslaat. De Ierse budgetketen wil verder reizen en heeft besloten om een winkel in de Verenigde Staten te openen. Het eerste filiaal van Primark moet volgend jaar openen in Boston.

Dat heeft het moederbedrijf van de modeketen, Associated British Foods, bekend gemaakt in een persbericht.

Primark heeft een huurovereenkomst getekend voor een 6500 vierkante meter grote winkel in het centrum van Boston,Primark opent winkel in Boston Massachusetts. De opening van het eerste filiaal van Primark in de Verenigde Staten staat gepland voor het einde van 2015. Het bedrijf voert gesprekken voor meer winkels in het Noord-Oosten van Amerika. In 2016 wil Primark meer dan één winkel hebben in de Verenigde Staten.

Het afgelopen half jaar opende Primark al zestien nieuwe winkels, in Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Portugal. Iedere nieuwe winkel werd verwelkomt door enthousiaste consumenten - bij de opening van Primark in Nijmegen, in maart dit jaar, stonden 400 consumenten in de rij voordat de winkel de deuren opende en hielden twintig beveiligers de menigte in toom. Vanwege de snelle uitbreiding in Europa wordt er gewerkt aan opslagcentra in Duitsland en Spanje.

Winst stijgt 26 procent in eerste helft 2014

In de eerste helft van het boekjaar rapporteerde het Ierse modebedrijf een omzetstijging van 14 procent. In totaal kwam de omzet uit op 2,3 miljard pond (2,8 miljard euro), in dezelfde periode vorig jaar was dat nog 1,9 miljard pond (2,3 miljard euro). De winst groeide met 26 procent van 237 miljoen pond (287,7 euro) naar 298 miljoen pond (361,8 euro). "Een uitstekende prestatie," schrijft het bedrijf in een persbericht.

De snelle expansie van Primark hielp flink om de omzet op te krikken. De like-for-like omzet - inkomsten uit winkels die langer dan een jaar open zijn - steeg met 4 procent. Vooral in Spanje en Portugal deed de budgetketen goede zaken: in die landen boekte het bedrijf dubbelcijferige like-for-like groei.

Primark wil de rest van het jaar ook blijven uitbreiden. In 2014 zal Primark meer investeren in nieuwe winkels en verbouwingen van bestaande vestigingen, dan in 2013. Hoeveel geld het modebedrijf wil steken in de expansieplannen, is niet bekend.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN