Primark opent minimaal vijf winkels in Frankrijk

Primark gaat Frankrijk veroveren. De Ierse modeketen maakte bekend de komende periode in ieder geval vijf nieuwe winkels in Frankrijk te openen. De Primark-primeur is voor de stad Marseille. Daar zal de eerste Franse Primark flagshipstore

vlak voor de kerst worden geopend. De tweede winkel wordt in februari geopend in Dijon. Daarna opent het bedrijf in maart en juni drie vestigingen in de Franse hoofdstad Parijs.

Primark breidt uit naar Frankrijk

AssPrimark opent minimaal vijf winkels in Frankrijkociated British Foods (ABF), het moederbedrijf van Primark, liet in april al weten het Franse avontuur te willen aangaan. “Het succes in Frankrijk van onze concurrenten, zoals H&M, Zara, C&A en New Look, heeft ons laten inzien dat we het ook in Frankrijk moeten proberen”, vertelde CEO George Weston bij die gelegenheid. “De Franse tieners zijn zeer modebewust. We hebben ons laten vertellen dat Fransen vooral basics kopen, om vervolgens met accessoires een eigen look te creëren. Dat zou voor ons niet zo goed zijn. Maar dat weerhoudt ons er niet van om het in Frankrijk te gaan proberen. We zien vanzelf wel of de Fransen klaar zijn voor Primark.”

De Ierse winkelketen heeft 256 winkels in 8 Europese landen. Het bedrijf boekt al jaren flinke winstpercentages. In de eerste zestien weken van 2013 groeide de omzet 20 procent.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN