Primark opent haar deuren in Gent

Ierse modeketen Primark opent september 2014 haar eerste Vlaamse vestiging in Gent. De opening van de nieuwe winkel maakt deel uit van de expansieplannen van de low budget keten. In Gent wordt er een complex neergezet van 11.622 vierkante

meter, waarvan Primark 4.500 vierkante meter in beslag neemt.

Het complex Primark opent haar deuren in Gentwordt gevestigd op de hoek van de Vrijdagmarkt en de Langemunt. Het nieuwe winkelcentrum wordt gerealiseerd omdat de burgemeester van de stad ‘het winkelgebeuren’ naar het oude centrum van de stad wil halen aangezien de meeste winkels nu aan de rand van de stad zitten. Naast Primark is er plaats in het complex voor een tiental andere huurders. Duidelijk is dat dit vooral modeketens worden, maar er zijn nog geen namen bekend.

De keten vaart wel bij de openingen van de nieuwe winkels. Volgens moederbedrijf AB Foods is dit de grootste oorzaak voor de winststijging van 55 procent naar 238 miljoen pond (279 miljoen euro) die het bedrijf in maart bekend maakte. Een andere oorzaak is de aanhoudende financiële crisis. Vooral in Spanje doet de Primark het goed, in 2012 zijn hier zes winkels geopend. In heel Europa zijn er vanaf oktober 2012 vijftien winkels geopend. In totaal heeft Primark nu 257 filialen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN