Phoebe Philo naar Celine

Het Franse luxegoederenconcern LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton heeft Phoebe Philo aangesteld als creatief directeur van Celine. Zij vervangt Ivana Omazic, die sinds 2005 verantwoordelijk was voor de collecties van het damesmodemerk. Philo nam in 2001 het roer over van Stella McCartney

Phoebe Philo naar Celine bij Chloé (Richemont) en wordt verantwoordelijk geacht voor de enorme opleving die dat merk onder haar hoede heeft doorgemaakt. Verkoophits als de Paddington en Silverado tassen zijn van haar hand. In 2006 verliet Philo Chloé omdat zij meer tijd wilde doorbrengen met haar gezin. Meest recent werkte Philo als creatief consultant bij Gap Europa, een contract dat vorige maand beeindigd werd omdat Gap zijn Europese hoofdkantoor gaat sluiten.

De aanstelling van Phoebe Philo is niet de enige verandering bij Celine. Marco Gobetti, die samen met ontwerper Riccardo Tisci Givenchy weer op de kaart heeft gezet, wordt in oktober de nieuwe topman van Celine. Hij vervangt Serge Brunschwig die overstapt naar Dior Couture.

Celine is een Frans mode- en accessoiremerk dat in 1945 werd opgericht. Speciaal voor de nieuwe ontwerpster gaat Celine een kantoor in Londen openen, waar Philo woont. Dat heeft Chloé indertijd ook voor haar gedaan. Het is de bedoeling dat Philo Celine weer op het niveau brengt van toen de Amerikaanse designer Michael Kors aan het roer van het merk stond (tussen 1997 en 2003). Momenteel werkt Celine vooral aan expansie in China.

Foto: Phoebe Philo

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN