Omzet C&A groeit in Europa

De omzet van de Nederlandse modeketen C&A is het afgelopen jaar gestegen met 3,2 procent naar 6,8 miljard euro. In België en Luxemburg nam de omzet met 1,6 procent toe to 527,5 miljoen euro. Maar in andere Europese landen kwam de omzet

onder druk te staan door de economische crisis. In Nederland daalde de omzet met 0,8 procent naar 510 miljoen euro en in Spanje en Portugal liep de omzet terug met 1,7 procent naar 572 miljoen euro. In Duitsland, de grootste markt voor C&A, wist het modebedrijf wel een omzetgroei te generen van 2,6 procent naar 3,1 miljard euro.

OmOmzet C&A groeit in Europa verdere omzetdalingen tegen te gaan heeft C&A vandaag zijn nieuwe uitbreidingsplannen bekend gemaakt. De komende drie jaar gaat het modebedrijf 700 miljoen euro investeren voor 100 nieuwe winkels in Europa, waarvan 25 in Duitsland. De winkels zullen ingericht worden volgens een nieuw winkelconcept dat eerder getest is in de flagshipstore van C&A in Keulen.

Voor het nieuwe winkelconcept gaat C&A onder meer de gevel en etalages onder handen nemen. De deuren worden vervangen door glazen schuifdeuren en boven de brede etalages worden grote verlichte displays geplaatst. De deelcollecties zullen in het nieuwe winkelconcept ingedeeld worden op verschillende stijlwerelden met een bijpassend kleurenpallet. Daarnaast komen er op elke verdieping zogeheten Fashion Plaza’s, waar paspoppen zijn aangekleed volgens de laatste trends en acties. Het interieur van de nieuwe C&A-winkels krijgt dankzij sfeerverlichting en klassieke banken en stoelen een luxere uitstraling.

Ook op het gebied van duurzaamheid werkt C&A aan zijn imago. Onlangs maakte de retailer bekend het doel voor zichzelf te hebben gesteld dat in 2020 alle katoenen kleding duurzaam geproduceerd moet zijn. De modeketen kondigde in 2010 al aan meer aandacht te willen voor de biokatoenindustrie. Dat jaar verkocht de retailer 26 miljoen bio-kledingstukken.

C&A werd in 1841 opgericht door Clemens en Augustus Brenninkmeijer. Op dit moment heeft het bedrijf 1537 winkels in 20 Europese landen. Daarnaast heeft de retailer een webshop voor Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Polen. In totaal heeft C&A 32.000 mensen in dienst.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN