Karen Millen wordt verzelfstandigd

De Britse modeketen Karen Millen, die ook in Nederland diverse filialen heeft en die kleding verkoopt bij de Bijenkorf, wordt door eigenaar Aurora Fashion verzelfstandigd. Dat heeft het bedrijf dinsdag bevestigd. Volgens bestuursvoorzitter Derek

Lovelock is Karen Millen “een van de grote succes verhalen in fashion retailing in Groot Brittannië”.

Karen Millen wordt verzelfstandigdDoel van de verzelfstandiging is versnelling van de internationale groei. Karen Millen is nu in veertig landen actief en genereert een jaaromzet van ongeveer 250 miljoen pond (293 miljoen euro). Van de totaalomzet wordt 60 procent in het buitenland gegenereerd. Het bedrijf heeft 91 verkooppunten in eigen land en maar liefst 220 daarbuiten. Er zijn flagship stores in Londen, New York, Moskou, Dubai, Barcelona, Los Angeles, Düsseldorf en St. Petersburg. Het bedrijf telt meer dan 1800 medewerkers. Lovelock: “Voor ons is dit een logische stap gezien ons succes, het formaat van het bedrijf en onze ambitieuze groeiplannen.”

Onderdeel van die plannen is de opening van flagship stores in Parijs, Sydney en Berlijn aankomend voorjaar.

Algemeen directeuren Gemma Metheringham en Steve Price blijven aan. Lovelock wordt executive chairman van Karen Millen, maar behoudt ook zijn functie bij de Aurora Group. Aurora Fashions omvat verder de ketens Oasis, Warehouse en Coast.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN