Inditex boekt omzetgroei

De omzet van de Spaanse groep Inditex steeg de eerste 9 maanden van dit jaar naar 7.759 miljoen euro. Dat is 6 procent hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dat kon echter niet voorkomen dat de winst 1,4 procent lager uitkwam. Dat

was echter hoger dan analisten eerder voorspelden.

Inditex boekt omzetgroei De nettowinst van de eigenaar van onder meer Zara en Massimo Dutti kwam uit op 831 miljoen. Vorig jaar was dat 843 miljoen. Het bedrijfsresultaat bleef steken op 1089 miljoen. Dat is 4 procent lager dan in de eerste 9 maanden van 2008. De winstdaling is vooral het gevolg van de operationele kosten, die als gevolg van de internationale expansie 7 procent hoger uitkwamen. Het bedrijf opende de afgelopen periode 266 nieuwe winkels, waarvan 90 in Azië. Er kwamen 69 winkels van Zara bij, 47 van Berschka en 31 filialen van Pull and Bear. In oktober stond de teller van het aantal winkels van Inditex op 4530.

Voor de toekomstige resultaten toont het bedrijf zich positief. Tussen
1 augustus en 6 december steeg de omzet in lokale valuta met 9 procent. Of het optimisme terecht is, zal blijken op 17 maart. Dan worden de resultaten over het volledige boekjaar, dat loopt tot 31 januari 2010, bekend gemaakt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN