• Home
  • V1
  • Leads
  • Glenn Martens start dameslijn bij mannenlabe l Y.Project

Glenn Martens start dameslijn bij mannenlabe l Y.Project

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De Belgische ontwerper Glenn Martens presenteert op 15 januari, tijdens de Men's Fashion Week in Parijs, zijn eerste collectie voor het Franse label Y.Project. Na eerder al als assistent voor het label te hebben gewerkt, is hij sinds november vorig jaar terug, in

een nieuwe functie als creatief directeur. Tot nu toe was Y.Project een label exclusief voor mannen, maar over twee weken zal Martens ook een aantal ontwerpen voor vrouwen de catwalk op sturen. Het is alvast een voorproefje op de lancering van een complete vrouwenlijn in maart dit jaar.

Glenn Martens
is benoemd als creatief directeur bij Y.Project

Y.Project werd in 2010 opgericht door ontwerper Yohan Serfaty en CEO Gilles Elalouf. Onder hun leiding kwam het mannenlabel in ruim dertig winkels wereldwijd te hangen. Tijdens het eerste seizoen was Glenn Martens nog Serfaty's assistent, maar daarna gingen de twee ontwerpers ieder hun eigen weg: Serfaty maakte van Y.Project een succes, terwijl Martens een eigen vrouwenlijn begon.

Na een aantal geslaagde collecties te hebben gemaakt, overleed Yohan Serfaty in het voorjaar van 2013. Dit najaar besloot CEO Elalouf dat het label moest blijven bestaan, met als nieuwe hoofdontwerper Serfaty's vroegere assistent Martens. Martens zal Y.Project voortzetten met respect voor de sfeer die Serfaty aan zijn ontwerpen meegaf, maar hij zal er tegelijkertijd zijn eigen ideeën aan toevoegen.

Serfaty's experimentele ontwerpen hadden een bepaalde intimiteit, aldus Martens aan Wwd.com. De collecties voor Y.Project hadden meestal een donkere uitstraling en waren gemaakt van natuurlijke materialen. Martens zelf wil het label frisheid geven door kleur toe te voegen en meer gebruik te maken van technische stoffen. Ook zal Y.Project nog experimenteler en architectonischer worden.

Tenslotte zal Martens zijn ervaring gebruiken om een vrouwenlijn op te starten en het uiterlijk van het label en de bijbehorende website te vernieuwen.

Glenn Martens ontwerpt vrouwenlijn voor Y.Project

Bij Margreeth Olsthoorn in Rotterdam wordt Y.Project sinds drie seizoenen verkocht. Het label past goed bij andere merken in de winkel, zoals Rick Owens, en loopt erg goed. Het merk is zo'n succes dat ook voor komend seizoen de collectie weer is ingekocht. Er is zelfs geen twijfel of de nieuwe vrouwencollectie in de winkel komt te liggen, ook al is deze nog niet gepresenteerd.

Ook bij Stijl in Brussel wordt het label ontzettend goed verkocht. “Maar,” zegt Els Lingier van het filiaal in de Antoine Dansaertstraat, “om te beslissen of we de vrouwenlijn gaan verkopen, zullen we die eerst moeten zien”.

Glenn

Martens studeerde af aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werkte samen met Weekday en Bruno Pieters. Martens' eigen label, dat hij ruim een jaar geleden opstartte, zal hij voorlopig opzij schuiven.

Y.Project is in België te koop bij Stijl, Brussel en in Nederland bij Sprmrkt en 2Pr, Amsterdam en Margreeth Olsthoorn, Rotterdam.

2Pr
Glenn Martens
Margreeth Olsthoorn
SPRMRKT
Stijl
Y Project