Geruchten rond verkoop Hilfiger

Het Amerikaanse bedrijf Phillips-Van Heusen (PVH) zou onderhandelen met Apax om Tommy Hilfiger over te nemen. Dat meldt de Financial Times. De krant meent dat het daarbij gaat om een overnamebedrag van 4 miljard dollar. Apax noch Hilfiger wil reageren

op ‘de geruchten.’

“Geen commentaar,” dat is het enige dat de woordvoerders van Tommy Hilfiger kunnen zeggen over de mogelijk op handen zijnde verkoop. “Het is ons bedrijfsbeleid om niet in te gaan op geruchten,” is de enige verduidelijkende verklaring die het bedrijf wil geven. Bij de investeerder van Tommy Hilfiger, private equity investeerder Apax wordt de geduldige luisteraar maar een klein beetje wijzer. “We zijn een private equity-onderneming, dus uiteindelijk willen we Hilfiger gaan verkopen, zegt woordvoerder Ben Harding. “Daarvoor is nog geen officiële procedure in gang gezet,” verzekert hij ons. Om daar vervolgens aan toe te voegen: “maar dat zegt natuurlijk helemaal niets.” Het bedrijf PVH is telefonisch niet eens te bereiken.

Geruchten rond verkoop HilfigerTommy Hilfiger werd in 2005 door de investeerder Apax Partners voor een bedrag van 1.6 miljard dollar. Tot 2006 was Tommy Hilfiger genoteerd aan de beurs in New York. Het aanvankelijke plan van Apax om het bedrijf in Amsterdam naar de beurs te brengen werd in 2008 uitgesteld vanwege het grillige beursklimaat. Begin dit jaar besloot het bedrijf te stoppen met de jeanslijn K Karl Lagerfeld.

PVH is een oude bekende van Apax, dat in het in 2003 hielp bij de aanschaf van Calvin Klein. De investeerder nam toen een aandeel van 23 procent in het bedrijf, dat het in 2006 alweer van de hand deed. PVH is eigenaar van merken als Calvin Klein en VanHeusen.

De Financial Times weet intussen te melden dat de onderhandelingen over de verkoop zo ver gevorderd zijn dat de deal al binnen twee weken rond kan zijn. Het is volgens de krant mogelijk dat Hilfiger in dat geval zijn thuisbasis in Europa verlaat voor een hoofdkwartier in de Verenigde Staten.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN