Esprit neemt Esprit China in eigen hand

Esprit gaat zijn activiteiten in China stroomlijnen en uitbreiden. Daartoe wordt de joint venture met China Resources Enterprise (CRE) opgeheven en het meerderheidsbelang van CRE in 'Esprit China' teruggekocht voor 3,88 miljard HongKong dollar

(344 miljoen euro). Esprit China werd tien jaar geleden opgericht.

CRE was voor 51 procent eigenaar van Esprit China. Esprit China produceert en distribueert de merken 'Esprit' en 'Red Earth'. Over twee maanden, per 17 februari 2010, is Esprit Holding volledig eigenaar van het bedrijf. Dan kan ook de omzet van de 1.112 winkels (waarvan 767 franchise filialen) van Esprit in de Volksrepubliek bij die van de Holding worden opgeteld. In 2008 boekte Esprit in China een netto omzet van 2,6 miljard HK dollar (230 miljoen euro). Afgelopen zomer rapporteerde Esprit Holdings Limited een jaaromzet van ongeveer 34,5 miljard HK dollar (3 miljard euro) en een nettowinst van 4,7 miljard HK dollar (416 miljoen euro).

Esprit neemt Esprit China in eigen hand Het beëindigen van de joint venture wordt door de twee partijen positief bekeken. CRE heeft Esprit in China groot gemaakt maar wil zich nu gaan concentreren op zijn core business: supermarkten en de productie en distributie van vlees en drank ('Snow' bier) voor de consumentenmarkt. De opbrengst van de verkoop van Esprit wordt hierin geïnvesteerd.

Topman Heinz Krogner van Esprit beschouwt China als de belangrijkste groeimarkt voor het modebedrijf. Niet zo gek aangezien de groothandel het in Europa minder goed doet. Krogner: "Door deze acquisitie krijgen wij de volledige controle over Esprit China, zowel op operationeel als op management niveau. Door Esprit China te integreren in ons mondiale systeem kunnen we het potentieel van het merk ten volle benutten, groeien en meerwaarde creëren voor onze aanheelhouders."

Foto: Esprit Hong Kong

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN