China te danken voor groei Loro Piana in FY2012

De aanhoudende vraag naar luxe stoffen in China heeft Loro Piana geen windeieren gelegd. De Italiaanse kasjmierspecialist en luxe stoffenproducent rapporteerde in 2012 een omzetstijging van 13,1 procent naar 630 miljoen euro. Ondanks berichten

dat de groei in China begint te vertragen, merkt Loro Piana daar weinig van. In een interview met WWD verklaarde topman Pier Luigi Loro Piana dat hij gelooft dat het land veel potentie heeft voor zijn bedrijf. Volgens hem heeft de economische groei in China ertoe geleid dat Chinezen nu in de positie verkeren dat zij meer luxeproducten kunnen kopen. De vraag naar Italiaanse stoffen blijft en steeds meer kledingproducenten vragen om betere stoffen om hun producten te kunnen verbeteren en zichzelf in het hogere segment van de markt te kunnen positioneren, aldus Loro Piana.

LoroChina te danken voor groei Loro Piana in FY2012 Piana is van plan nog drie winkels in China te openen, en ook in Hongkong, Macau en Taiwan. De eerste winkel opende in Hongkong in 2005 en een winkel in Shanghai volgde in 2007. Het merk heeft inmiddels al 11 winkels in China en omgeving, en is daar ook verkrijgbaar in vijf shop-in-shops.

De luxegoederendivisie van het bedrijf realiseerde het afgelopen jaar een omzetstijging van 17,1 procent naar 427 miljoen euro, voornamelijk dankzij grotere omzet in het retailkanaal. Deze groeide met 18,3 procent . Ook de groothandelsactiviteiten namen toe met 10 procent.

De meeste groei beleefde het bedrijf in China en omgeving (+35 procent), terwijl de omzet in Amerika met 24 procent steeg, en in Europa (met uitzondering van Italië) met 15 procent. In thuisland Italië steeg de omzet met 6 procent.

De textieldivisie, die in het buitenland 72 procent van de omzet vertegenwoordigt, realiseerde een omzetstijging van 5,4 procent naar 203 miljoen euro.

Loro Piana werd in 1924 opgericht en is nog altijd een familiebedrijf. In Europa is het merk vooral in grote steden te vinden zoals Brussel, Dusseldorf, Londen, Parijs en Madrid.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN