CEO Doug Diemoz: ‘Mexx is klaar voor groot succes’

Na het onverwachte vertrek van Thomas Grote in mei dit jaar, heeft Mexx een nieuwe leider gevonden in Douglas Diemoz. Lewis Lee Bird III, voorzitter van het Mexx directiebestuur: "Doug's ervaring, zijn kennis en - misschien wel het belangrijkst - zijn

intense passie voor het merk Mexx, maken hem duidelijk de beste leider voor de toekomstige groei van ons bedrijf."

DiemozCEO Doug Diemoz: ‘Mexx is klaar voor groot succes’ werkte voorheen bij modebedrijven als Gap en Old Navy. Sinds een jaar spant hij zich in voor Mexx: eerst als financieel directeur, daarna als chief transformation officer en president. Volgens de directie van het van oorsprong Nederlandse modemerk - nu onderdeel van de Amerikaanse the Gores Group - heeft Diemoz zijn sporen verdiend. Hij bewees een uitmuntende leider te zijn in de organisatie terwijl hij een solide fundering voor toekomstige successen wist neer te zetten.

De kersverse CEO laat weten: "Mexx is klaar voor groot succes. We hebben het beste talent in huis en een sterk product. We blijven onze belangrijkste markten uitbreiden. En: we hebben a lot of fun."

Vorige maand vertelde Bird al aan FashionUnited - met Douglas Diemoz naast hem op de bank - dat de zoektocht naar een nieuwe CEO bijna volbracht was. Twintig potentiële topmannen kwamen op gesprek. De lat lag hoog. "We willen Mexx weer groot maken. Met een nieuwe CEO, een echte leider, die gelooft in Mexx," zei Bird toen.

Diemoz zal bij Mexx de strategie van ex-CEO Thomas Grote voortzetten. Grote bedacht een hervormingsplan - waar 80 miljoen euro voor is uitgetrokken - om het kwakkelende bedrijf er weer bovenop te helpen. Na een aantal minder goede jaren sloot Mexx onrendabele winkels en werd vers bloed aangetrokken op marketingafdeling.

Ook lanceerde Mexx onlangs de nieuwe Metropolitan collectie. De lijn is nog steeds casual, maar heeft meer een stedelijk gevoel en is chiquer. Het is modischer en meer dressed up, met aandacht voor de kwaliteit van de stoffen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN