Burberry brutowinst naar verwachting in 2013-14

Het Britse modehuis Burberry realiseerde in boekjaar 2013-14 een brutowinststijging van 8 procent naar 461 miljoen pond (567,9 miljoen euro), geheel naar de verwachtingen van analisten. Het bedrijf waarschuwde echter wel dat als de ongunstige wisselkoersen aanhouden

deze een negatief effect zullen hebben op de winst in het lopende boekjaar.

De omzet steeg het afgelopen boekjaar, dat 31 maart eindigde, met 17 procent naar 2,33 miljard pond (2,87 miljard euro). Burberry sloot het jaar af met een netto liquide bedrag van 403 miljoen pond (496,2 miljoen euro) en is optimistisch over de toekomstige groeimogelijkheden van het bedrijf, mits buitenlandse valuta zich herstellen ten opzichte van de Britse pond.

Burberry brutowinst naar verwachting in 2013-14Zorgen om wisselkoersen

Om een voorbeeld te geven van de effecten van ongunstige wisselkoersen op de winst, liet Burberry weten dat als de huidige situatie van toepassing was geweest op de winst in het afgelopen boekjaar, deze ongeveer 40 miljoen pond minder zou zijn geëindigd. De operationele marges zouden van 17,5 procent naar zo'n 16,3 procent, en de omzet uit licenties zou met ongeveer 10 miljoen pond zijn gedaald.

Burberry verwacht dat nieuwe winkels dit jaar een kleine bijdrage aan de totaalomzetgroei zullen leveren, terwijl de omzet uit groothandel - cosmetica uitgezonderd - grotendeels onveranderd zal blijven. Voor de groei van de cosmeticagroothandel wordt een prognose van 25 procent groei gegeven.

Ondanks zorgen van sommige investeerders over de nieuwe tweeledige functie van Christopher Bailey als CEO en creatief directeur, steeg de waarde van de aandelen de afgelopen zes maanden met 2 procent. Bailey pakte zijn nieuwe functie per 1 mei op. Burberry heeft op dit moment een waarde van 6,7 miljard pond (8,2 miljard euro).

Foto: Burberry Spring/Summer 2014
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN