Banimmo plant outletcenter bij Gent

Vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft plannen om een outletcenter te bouwen van 32.000 vierkante meter in het district 'The Loop' bij Gent. De projectontwikkelaar wil daarvoor gaan samenwerken met 'een bekende specialist van outlet

centers', maar noemt geen naam. De bouw moet medio 2014 van start gaan. Opening van het centrum zal in twee fasen gebeuren en is gepland voor eind 2016. Dat meldt De Tijd.

De stadBanimmo plant outletcenter bij Gent Gent heeft zich volgens de krant altijd verzet tegen de bouw van een shopping center in of rond de stad. Het idee van de bouw van een outletcenter lag reeds langer op de tafel. De eerste plannen dateren van september 2009. Toen was het de bedoeling dat het outlet center in 2013 zou openen.

Banimmo heeft laten weten dat de bouw van een outletcentrum meer dan 2000 banen zal creëren. Het bedrijf wijst er verder op dat het winkelcentrum in Gent het enige zal zijn in een dichtbevolkte regio.

Naast het shopping centre zijn er ook plannen vooor recreatieruimtes in The Loop, kantoren en grote winkeloppervlates. De totale investering in het project bedraagt meer dan 180 miljoen euro.

Foto: Outlet centrum Maasmechelen Village

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN