• Home
  • V1
  • Leads
  • Adidas boekt 38 procent winststijging in Q1

Leads

Adidas boekt 38 procent winststijging in Q1

1 mei 2012

Sportgoederen gigant Adidas heeft alle marktverwachtingen overtroffen met een netto winststijging in het eerste kwartaal van 38 procent naar 289 miljoen euro. Als gevolg van het sterke resultaat verhoogde het Duitse bedrijf haar financiële

vooruitzicht voor het komende jaar.

De
groep boekte gedurende de eerste drie maanden van dit jaar een omzetstijging van 17 procent naar 3,8 miljard euro. Vooral de robuuste omzet in China en overige Aziatische markten verhoogde het bedrijfsresultaat. De regio realiseerde gezamenlijk een omzetstijging van 26 procent. Daarentegen steeg de omzet in West Europa met maar 7 procent. De Oost Europese markt zag de omzet met 15 procent stijgen. Latijns Amerika rapporteerde een groei van 14 procent en Noord Amerika een stijging van 11 procent.

Onder de merken presteerde TaylorMade-Adidas Golf het beste met een omzetstijging van 32 procent. Het Adidas merk realiseerde in alle regio's en grote categorieën een omzetgroei van 16 procent.

"Het resultaat van ons eerste kwartaal bevestigt de kracht van ons merk en de wereldwijde macht van de Adidas Group," zei voorzitter Herbert Hainer in een persbericht. Adidas verwacht dat de omzet dit jaar met bijna 10 procent zal stijgen. Aanvankelijk had de groep een lagere groei-indicatie gegeven. Ook de verwachting voor de netto inkomsten wordt opgeschroefd naar 12 tot 17 procent tot een recordbedrag van tussen de 750 miljoen euro en 785 miljoen euro. Eerder lag de verwachting twee procent lager.

Het bedrijf liet in het persbericht wel weten dat onlangs ontdekte commerciële onregelmatigheden in India een negatieve invloed zullen hebben op de geconsolideerde bedrijfsresultaten van het huidige boekjaar, naar schatting een verlies van maximaal 125 miljoen euro. Een nieuw management-team werd eind maart in Reebok India Co. geïnstalleerd. Toch blijft Hainer optimistisch. "Hoewel betreurenswaardig, stelt de situatie in India ons nu in staat plannen voor de verbetering van specifieke onderdelen van ons bedrijf versneld in werking te zetten," zei hij.