• Home
  • V1
  • Leads
  • 2012 goed jaar voor H&M

2012 goed jaar voor H&M

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De Zwe

edse fast-fashion keten H&M heeft in 2012 een omzetstijging van 11 procent naar 120,8 miljard Zweedse krona (14,04 miljard euro) gerealiseerd. De nettowinst bedroeg, ondanks grote investeringen in de uitbreiding van de groep,

16,9 miljard Zweedse krona (1,96 miljard euro), een stijging van 7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

201
2 was een jaar van forse groei voor H&M; de groep opende 304 nieuwe filialen, betrad vijf nieuwe markten en creëerde naar eigen zeggen 100.000 nieuwe banen. China en de VS zagen de meeste groei.

In het vierde kwartaal steeg de omzet met 9 procent naar 32,5 miljard Zweedse krona (3,8 miljard euro), terwijl de nettowinst 5,28 miljard Zweedse krona (614 miljoen euro) bedroeg. Lange-termijn investeringen en een negatieve koers hadden een negatief effect op het resultaat.

"H&M blijft sterk in een uitdagende modemarkt die in 2012 in veel landen nog moeizamer was dan in 2011," aldus H&M topman Karl-Johan Persson. "Het feit dat de omzet met 11 procent steeg en de vergelijkbare omzet met 1 procent groeide, terwijl we alsmaar meer marktaandeel wonnen bewijst weer dat klanten onze collecties waarderen."

2013 wordt ook weer een jaar van groei. Verwacht wordt dat de omzet in januari met 5 procent zal stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er staan 325 nieuwe H&M winkelopeningen gepland en Chili, Estland, Litouwen, Servië en - via franchise - Indonesië worden nieuwe markten voor de keten. De grootste groei zal wederom in China en de VS plaatsvinden, aldus Persson. Het merk COS zal het komende jaar ook in Oslo en Dubai openen.

In het voorjaar zal het geanticipeerde nieuwe modemerk & Other Stories in Spanje, Duitsland, Denemarken, Groot Brittannië, Frankrijk en Zweden openen. Het merk zal ook in Belgie, Nederland en Finland via de website stories.com verkrijgbaar zijn.

Foto: H&M Spring 2013

H&M
Hennes Mauritz