2008 goed jaar Adidas

Sportkledingfabrikant Adidas heeft in het jaar 2008 een recordomzet van 10,8 miljard euro geboekt. Dat is 5 procent meer dan het jaar ervoor. Over het gehele jaar maakte Adidas 642 miljoen winst: 16 procent meer dan in 2007. De winst over het laatste kwartaal liet zelfs een verdubbeling

zien ten opzichte van het jaar ervoor. De nettowinst in het vierde kwartaal kwam uit op 54 miljoen euro of 27 eurocent per aandeel. AdidasDat is volgens het bedrijf te danken aan forse besparingen op de advertentieuitgaven en lagere belastingen.

Reebok, dat ook van de Adidas Group is, stelde teleur. Verkopen van artikelen van dit merk gingen er in een groot deel van de wereld achteruit. Ondanks de goede voorspellingen maakt het Duitse concern zich zorgen over 2009 en stelt daarom de verwachtingen voor dit jaar bij. Adidas maakt zich zorgen door de moeilijke economische tijden waarin de wereld op het moment verkeert.

Overigens houdt dat het bedrijf niet tegen nieuwe concepten te lanceren. Adidas opende onlangs in New York een winkel van het nieuwe concept SLVR. SLVR valt onder de Sport Style-divisie van Adidas. Het is een modische sportlijn en retailconcept voor mannen en vrouwen waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en minimalisme. De eerste winkel van SLVR beslaat ruim 250 vierkante meter. Adidas wil nog dit jaar meer winkels openen met het SLVR concept. Steden als Parijs, Miami, Bangkok en Los Angeles staan op de lijst. Ook komt er een webshop voor consumenten in de Verenigde Staten en Europa.

Beeld: Campagne Adidas originals S/S 09
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN