De discountformule Zeeman werkt aan betere beladingsgraad van voertuigen en een betere planning in

het transportsysteem. Op die manier hoopt Zeeman het aantal kilometers flink te kunnen terugbrengen en aldus te besparen op de transportkosten.

Het systeem dat Zeeman tot nu toe gebruikte voor de planning was alleen in staat tot het maken van een grove inschatting van de transportbehoefte; het nieuwe softwareprogramma voor rit- en routeplanning werkt veel preciezer. Daardoor kan het aantal voertuigen dat zonder lading rijdt worden verminderd. Ook wordt het eenvoudiger planningen voor bijvoorbeeld bevoorrading aan te passen.

De systemen zijn afkomstig van fabrikant Ortec. Het is de bedoeling dat de programma’s met ingang van februari 2010 operationeel zijn. De Zeeman Groep exploiteert meer dan 1100 Zeeman textielSupers in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Luxemburg. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Alphen aan den Rijn. De filialen worden twee keer per week bevoorraad met ruim 10.000 rolcontainers. Zeeman voert 90% van het transport in eigen beheer uit en beschikt over een vloot van 37 trekkende eenheden, 3 bakwagens en 75 opleggers.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN