Winkelketen Zeb houdt zich opnieuw niet aan de

soldenwetgeving: de winkelketen begint vrijdag 15 juni al met de koopjesperiode. Dat schrijven kranten als Het Laatste Nieuws en De Standaard.

NSZ heeft dinsdag al een klacht ingediend tegen ZEB. "Nu al korting geven, is strijdig met de wet. We focussen nu ook op het feit dat de prijs die in juni wordt gevraagd, de referentieprijs moet zijn in de koopjesperiode," zegt Christine Mattheus van NSZ.

NSZ en ook Unizo maakt zich hard voor het respecteren van de soldenwetgeving. Beiden zelfstandigenorganisaties voelen zich daarbij gesteund door de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, die eind mei al te kennen gaf de regels streng te gaan controleren, en met boetes van 1.500 tot 60.000 euro dreigde.

Inspecteurs zullen komend weekend op pad gaan om bij Zeb en eventuele andere overtreders prijzen te noteren. “De verlaagde prijs zal als referentieprijs gehanteerd moeten worden om de soldenprijs te bepalen,” laat FOD Economie woordvoerster Chantal De Pauw weten.

Erika Mees, marketingmanager van Zeb, gelooft niet dat de winkelketen een risico loopt. Hij zegt: "Wij volgen de wet wel degelijk én houden rekening met referentieprijzen. De wet zegt dat het daarbij gaat over de laagste prijs in de maand voor afprijzing. Wij beginnen op 15 juni met de solden, dus onze referentieperiode is midden mei tot midden juni."

Zeb, met meer dan dertig winkels in Vlaanderen, lapt de sperperiode al jaren aan zijn laars. Ondernemersorganisaties NSZ en Unizo stapten daarvoor al naar de rechter, maar daar volgde nog geen definitieve uitspraak.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN