De Belgische modeontwerper Walter van Beirendonck maakte dinsdag bekend dat hij zijn

conceptstore in de Sint-Antoniusstraat in Antwerpen noodgedwongen moet sluiten wegens een huurverhoging, maar nu blijkt dat hij ook het faillissement heeft aangevraagd bij de Antwerpse rechtbank van koophandel. Dat meldt De Standaard.

Uit cijfers van handelsdatabank Graydon blijkt dat de bvba W, die zijn ‘Walter Store’ uitbaatte, in 2011 een verlies leed van 43.360 euro. Ook de bvba Big waarin Van Beirendonck zijn collecties heeft ondergebracht, is er slecht aan toe. In 2010 maakte de onderneming een verlies van 96.093 euro. Volgens Graydon is het gevaar op faillissement reëel voor deze tak van Van Beirendonck’s bedrijf als er geen maatregelen worden getroffen.

Eerder deze week werd bekend dat Van Beirendonck na dertien jaar zijn 'Walter Store' in Antwerpen noodgedwongen moet sluiten. De eigenaar van het pand heeft een verhoging van tweeënhalf keer de huurpijs afgedwongen voor de rechter met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2010. “Onder deze voorwaarden is het onmogelijk om de winkel in het huidige pand nog op een rendabele manier open te houden,” aldus de ontwerper in een verklaring.

In 1980 studeerde Walter van Beirendonck af aan de Antwerpse modeacademie. Samen met Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Marina Yee en Dirk van Saene zette hij Antwerpen als modestad op de kaarten en kregen de talentvolle ontwerpers de koosnaam ‘de Antwerpse Zes’. Sinds 1983 ontwerpt hij onder zijn eigen naam. In 2006 werd Van Beirendonck benoemd tot artistiek directeur van Scapa Sports en in 2007 werd hij afdelingshoofd van de modeafdeling van de Antwerpse modeacademie. In september eerde het Modemuseum in Antwerpen hem met een solotentoonstelling ‘Dream the world awake’, die nog tot 19 februari te zien is.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN