Prada ging vorig jaar al en nu overweegt ook het Italiaanse modehuis Versace een beursgang.

Ook onderzoekt het modebedrijf hulp van externe investeerders om verder te kunnen groeien.

Volgens persbureau Reuters heeft het Italiaanse modemerk financiële hulp nodig om de concurrentie in de modebranche bij te kunnen benen. Hoe die steun er uit moet zien, weet Versace nog niet. De Italiaanse krant Il Mondo schreef dat Versace Goldman Sachs heeft aangesteld om financiële opties te onderzoeken.

Versace laat weten het belangrijk te vinden 'onafhankelijk' te blijven. Dat Versace het voorbeeld van onder andere Prada volgt is niet uit te sluiten. Prada maakte vorig jaar een beursgang in Hongkong. Het luxe modemerk stelde een minderheid van het kapitaal open voor externen om zo zelf de bestuurlijke touwtjes in handen te houden.

In maart werd bekend dat Versace na jaren van verlies eindelijk weer winst maakt. De reorganisatie, uitbreiding in opkomende markten en de samenwerking met modeketen H&M hebben Versace goed gedaan. Dankzij groei in gevestigde markten als Amerika en nieuwe regio’s als Brazilië en Azië behaalde Versace in 2011 8,5 miljoen euro winst. In 2010 was het verlies nog 21,7 miljoen euro. De omzet steeg het afgelopen jaar met 16,4 procent naar 340,2 miljoen euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN