Modemerk Tommy Hilfiger is bereid een miljoen dollar

te investeren in de veiligheid van medewerkers. Dit is een gevolg van een brand in december 2010. 29 fabrieksmedewerkers kwamen om, omdat zij vastzaten in de kledingfabriek in Bangladesh. Er waren geen brandtrappen, geen sprinklers en geen rookmelders in het gebouw.

Het zou het modebedrijf een miljoen dollar kosten om voorschriften op ander andere het gebied van brandveiligheid te ontwikkelen, zo schrijft moederbedrijf PVH in een persbericht. Volgens Daily Mail zou de toezegging van PVH om te investeren in veiligheid, zijn gekomen door een confrontatie met ABC News. Het medium zou ontwerper Hilfiger tijdens de New York Fashion Week hebben gevraagd naar de veiligheidsmaatregelen na de brand in Bangladesh.

PVH laat weten dat het veiligheidsplan gaat om een samenwerking met diverse organisaties, waaronder vakbonden en de Schone Kleren Campagne. Het programma zal wel pas in werking treden als tenminste drie merkeigenaren of bedrijven bereid zijn om mee te werken.

Hoewel in de fabriek meer werd geproduceerd dan kleding van Tommy Hilfiger, is het merk het eerste bedrijf dat stappen neemt om de veiligheid te verbeteren, schrijft Daily Mail. Ook modebedrijven Gap en Kohl's, beide afkomstig uit Amerika, waren betrokken bij de afgebrande fabriek, maar zij hebben tot nu toe geweigerd om veiligheidsmaatregelen te nemen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN