Hoewel het met de verkoop van Walter van Beirendoncks

kledingstukken niet altijd even vlot gaat - onlangs sloot hij zijn winkel en even leek ook zijn modemerk zelf in gevaar - de tentoonstelling over zijn creaties is een groot succes. Het ModeMuseum in Antwerpen laat weten dat de expositie Dream the World Awake één van de meeste succesvolle tentoonstellingen is van de afgelopen tien jaar.

In totaal bezochten 56.398 geïnteresseerden de tentoonstelling. Volgens het museum waren er veel last minute bezoekers. In het laatste weekend dat de tentoonstelling bezocht kon worden, grepen nog bijna tweeduizend mensen hun kans. "Een heel divers publiek, zowel in leeftijd als in nationaliteit," zegt Kaat Debo, directrice van het ModeMuseum tegen het Nieuwsblad.

De uitgebreide overzichtstentoonstelling toonde een overzicht van de afgelopen drie decennia uit het werk van Van Beirendonck. Honderd silhouetten zijn opgedeeld in zes thema's, waardoor de bezoeker een blik kreeg in de leefwereld en inspiratiebronnen van de Belgische ontwerper, die samen met Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Marina Yee, Dirk Bikkembergs en Dirk Van Saene behoorde tot 'de Antwerpse Zes'.

De meeste stukken die te bewonderen waren in het Momu gaf het 'buitenbeentje van de Antwerpse modewereld' zelf in bruikleen. Naast stukken uit zijn eigen collecties waren er werken te zien die Van Beirendonck maakte voor het Duitse jeansmerk Mustang en voor de kledinglijn W.&L.T.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN