De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin

wil in België een winkel openen. Dat meldt de krant De Tijd.

Volgens de berichten heeft Louboutin in Brussel een vennootschap opgericht. Ook zou hij plannen hebben om op Belgisch grondgebied een fysieke winkel te openen. Een specifieke locatie is nog niet bekend, evenmin is duidelijk wanneer de winkel open zal gaan.

België is momenteel erg in trek bij bekende ontwerpers. Vorige week werd bekend dat ook Karl Lagerfeld in België neerstrijkt. De Duitse ontwerper opent eind oktober een conceptstore in Antwerpen en heeft ook een nieuwe vennootschap opgericht: Karl Lagerfeld Belgium. De vennootschap, die is gevestigd in het Vlaams-Brabantse Ternat, doet dienst als verdeelcentrum van het modemerk in België en Luxemburg.

Louboutin maakte vooral faam als ontwerper van schoenen met een rode zool. De ontwerper opende ruim twintig jaar geleden een eerste winkel in Parijs, nadat hij eerder had gewerkt voor Dior, Yves Saint Laurent en Chanel en nog vroeger in etablissementen zoals de Folies Bergères. Prinses Caroline van Monaco zou de eerste klant zijn geweest van de ontwerper. Inmiddels heeft Louboutin winkels in ruim vijftien landen. Het merk verkoopt jaarlijks ongeveer 700.000 paar schoenen en realiseert daarmee een omzet van 300 miljoen dollar.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN