Lingeriebedrijf Sapph is door de rechter veroordeeld tot het betalen van een boete van 26.000 euro aan fotograaf Leo de Deugd. Vakbond Fnv Kiem

- de vakbond voor freelancers en kleine zelfstandigen- had namens de fotograaf een rechtszaak aangespannen tegen Sapph Intimates BV omdat het merk het auteursrecht van de fotograaf zou hebben geschonden.

Volgens De Deugd betaalde Sapph niet hem volgens contract voor meerwerk en licentievergoeding. Ook gebruikte Sapph de foto's zonder toestemming of vergoeding op internet, werd er zonder goedkeuring gesneden in foto's en werden die foto's gebruikt voor andere doeleinden dan afgesproken.

Leo de Deugd zegt over de uitspraak het volgende: "Ik ben blij dat FNV KIEM deze zaak voor mij heeft opgepakt. Zij hebben het voor mij mogelijk gemaakt mijn probleem aan de rechter voor te kunnen leggen. Ik ben dan ook heel blij met het resultaat."

Eerder al werd Sapph door Marlies Dekker, ontwerper van lingerie voor de rechter gedaagd. Marlies Dekker vindt dat Sapph haar ontwerpen kopieert.


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN