Luxeconcern Kering heeft besloten een interne brillendivisie op te richten en zal langzamerhand al zijn licenties terugnemen.

Voor brillenmaker Safilo is dit een grote klap. Gucci, onderdeel van Kering, is een van de belangrijkste merken van het Italiaanse bedrijf, dat de licentie al twintig jaar in handen heeft. De markten reageren geschokt en aandelen in Safilo daalden met 32 procent.

De licentieovereenkomst met Safilo komt eind 2016 tot een einde, twee jaar eerder dan gepland. Hoewel Kering een groot deel van het proces - van ontwerp tot marketing en verkoop - zal overnemen, blijft Safilo de productie voor Gucci verzorgen onder een nieuw vierjarig contract. Kering zal Safilo ondertussen compenseren met een bedrag van 90 miljoen euro, dat in drie termijnen zal worden uitbetaald tussen 2014 en 2018. Kering zei ook dat Safilo topman Roberto Vedovotto en zijn team aandeelhouders zouden worden van het nieuw gevormde Kering Eyewear.

Kering zal met een interne brillendivisie meer controle hebben over activiteiten die goed zijn voor een jaaromzet van 350 miljoen euro. Het Franse concern zegt zeggenschap te willen in het hele proces, van ontwerp tot marketing en verkoop. Hiermee kan het bedrijf meer invloed uitoefenen op het imago van het merk.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN