Ondanks een dip in de winst in het tweede kwartaal was de Amerikaanse modegroep

positief over de verwachtingen voor het derde kwartaal en verhoogde zijn dividend uitkering met 12,5 procent. Als gevolg stegen de aandelen met 3,7 procent.

De omzet steeg in het tweede kwartaal met 2,8 procent naar 1,9 miljard dollar (1,4 miljard euro). De omzet uit groothandelsactiviteiten steeg met 1 procent. De geringe groei heeft te maken met het feit dat Ralph Lauren de afgelopen jaren meer eigen winkels opent en minder steunt om inkomsten uit de groothandel. Het bedrijf zegt te blijven investeren in het eigen winkelnetwerk, ook al zal dit op korte termijn een ongunstig effect hebben op de operationele winst.

Ralph Lauren's financiële topman Christopher Peterson zei in een telefooninterview met analisten dat de groothandelsomzet in het derde kwartaal 'aanzienlijk' hoger zal zijn, deels dankzij verbeteringen in de Europese markt. Het bedrijf verwacht een omzetstijging dit kwartaal van tussen den acht en tien procent. De omzetprognose voor het huidige boekjaar is ook verhoogd van vier tot zeven procent naar vijf tot zeven procent.

De winst daalde in het tweede kwartaal naar 205 miljoen dollar (151,6 miljoen euro), vergeleken met 214 miljoen dollar een jaar geleden. Toch overtrof het resultaat de prognose van analisten.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN