Ralph Lauren Corp. zag in het vierde kwartaal van fiscaal 2012

de winst met 29 procent stijgen naar 94 miljoen dollar (74 miljoen euro) en behaalde een omzet van 1,6 miljard dollar (1,3 miljard euro), een stijging van 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf dankte de stijging aan de stevige groei van zijn groothandels- en retailactiviteiten.

Het Amerikaanse mode en lifestylebedrijf boekte over fiscaal 2012 een winststijging van 20 procent naar 681 miljoen dollar (535 miljoen euro). De omzet steeg gedurende het jaar met 21 procent naar 6,9 miljard dollar (5,4 miljard euro).

"We hebben behoorlijke vooruitgang geboekt met onze internationale expansieplannen en zijn erg blij met de spannende nieuwe producten die we het afgelopen jaar hebben gelanceerd," aldus topman Ralph Lauren. "Ik ben erg tevreden met het momentum dat onze tassen wereldwijd hebben bereikt en we zullen blijven investeren in de nodige innovatie en distributie om deze categorie te ondersteunen." Lauren zei ook dat het bedrijf momenteel bezig is met herpositionering in de Chinese markt waar het grote groeikansen ziet. Meerdere grootste winkelopeningen staan er in het verschiet.

Volgens COO Roger Farah was het sterke resultaat vooral opmerkelijk gezien de ongekende inflatie van grondstoffen en de zeer onzekere marktomstandigheden van het afgelopen jaar en ondanks het vertrouwen dat deze gunstige resultaten oproepen zei hij wel rekening te houden met de aanhoudende economische malaise, vooral in Europa.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN