Jack McCollough en Lazaro Hernandez, de ontwerpers

van het razend populaire damesmerk Proenza Schouler, mochten gisteravond de prijs voor Womenswear Designer of the Year van het Council of Fashion Designers of America (CFDA) in ontvangst nemen. Het is al de vijfde keer in tien jaar dat het duo deze grote eer ten deel valt.

De Eleanor Lambert Founders Award ging naar Oscar de la Renta. De prijs werd overhandigd door niemand minder dan Hillary Clinton, die haar vriend prees voor zijn 50-jarige loopbaan in de mode en zijn contributie als buitenlander aan de 'Amerikaanse smeltketel'.

De Swarovski prijzen voor nieuw talent gingen naar Max Osterweis en Erin Beatty voor Suno in de categories damesmode, naar Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne voor Public School in de categorie herenmode, en naar Pamela Love in de categorie accessoires.

Thom Browne won de prijs voor herenmodeontwerper van het jaar, terwijl Philip Lim met zijn merk 3.1 Philip Lim de prijs voor beste accessoireontwerper in de wacht sleepte. Ondertussen mocht Vera Wang de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award mee naar huis nemen, gepresenteerd door Ralph Lauren. Riccardo Tisci, hoofdontwerper van Givenchy, nam de International Award van actrice Jessica Chastain in ontvangst. Hij noemde de prijs 'een droom die uitkwam'.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN