Wie Primarkkleding online wil kopen moet snel zijn. De Ierse modeketen zet na ruim drie

maanden de online verkoop via Asos stop. Dinsdagmiddag waren nog zo'n 95 styles - voor dames en heren - via de webshop te koop, maar over enkele weken is het afgelopen.

Primark zet het online avontuur naar eigen zeggen niet voort. Volgens John Bason, financieel directeur van Associated British Food, het moederbedrijf van Primark, was de samenwerking met Asos altijd bedoeld als trial en loopt de testperiode nu op z'n eind. Behalve dat de periode "leerzaam" was, wilde Bason niets zeggen. Het bedrijf houdt vol dat er geen plannen zijn voor een eigen online shop.

Primark ging in juni bij Asos van start met zo'n 20 kledingstukken. Asos-directeur Nick Robertson sprak van een "weergaloze" start en zei dat de betaalbare mode over de digitale toonbank vloog. Volgens het Britse Retail Week voerde Asos op het hoogtepunt zo'n 140 items.

Eerder dit jaar zei Martin White, directeur Supply Chain van Primark, dat de keten online geen winst kan maken, vanwege de lage verkoopprijzen die het bedrijf hateert. Als daar alle extra kosten voor een online kanaal worden afgetrokken, blijft er niets over.

Maandag verhoogde Primark de omzetverwachting voor het huidige boekjaar. Tijdens het boekjaar opende Primark 16 nieuwe winkels en sloot 2 kleine filialen. In december zal de eerste Primark-winkel in Frankrijk openen in Marseille.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN