De Britse modeketen Primark realiseerde in de zes

maanden tot 2 maart 2013 een omzet van bijna 2 miljard pond (2,34 miljard euro), geholpen door de populariteit van diens betaalbare mode in een moeilijk economisch klimaat en de expansie in Europa. Zonder de opening van nieuwe winkels meegerekend steeg de omzet met 7 procent.

De winst steeg met maar liefst 55 procent naar 238 miljoen pond (279 miljoen euro), terwijl de winstmarges ook verbeterden als gevolg van lagere katoenprijzen.

Primark heeft moederbedrijf AB Foods geen windeieren gelegd. "Het succesverhaal van Primark gaat door," zegt AB Foods voorzitter Charles Sinclair. "Primark heeft in de eerste helft een bijzonder sterk resultaat geleverd. De omzet was gedurende deze periode behoorlijk sterk, de winstmarge is flink gestegen, klanten in Europa hebben erg goed gereageerd op het Primark merk en er is een wezenlijk momentum in de uitbreiding van winkelruimte."

Primark is met grote vaart aan het uitbreiden. Volgens AB Foods heeft de keten in de afgelopen zes maanden 15 nieuwe winkels geopend en telt nu in totaal 257 filialen. In Europa opende Primark zes winkels in Spanje, twee in Duitsland, twee in Oostenrijk en een in Nederland. Er zijn plannen om het komende boekjaar ook filialen in Frankrijk te openen.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN