In navolging van Engeland en Amerika heeft Nederland nu ook haar eigen modenetwerk

‘Fashion Council NL verbindt’

In navolging van Engeland en Amerika heeft Nederland nu ook haar eigen, overkoepelend modenetwerk, Fashion Council NL (FCNL). Fashion Council NL wil een duidelijke nationale en internationale positionering voor de Nederlandse modeketen neerzetten en met name het modebedrijf, ontwerpers en het onderwijs op een productieve manier bij elkaar brengen.

Concrete doelstellingen hierbij zijn o.a.: het bevorderen van werkgelegenheid in de modesector, het initiëren van specifiek en uniek modeonderwijs en het stimuleren van onderzoek en innovatie. Het bijdragen aan een goede samenwerking tussen de verschillendeactoren binnen de Nederlandse modeketen staat voorop. In opdracht van Premsela, toenmalig Instituut voor Design en Mode, en MODINT, ondernemersorganisatie voor mode, tapijt, interieur en textiel, werd door Liesbeth in’t Hout uitgebreid onderzoek gedaan naar de noodzaak en haalbaarheid van een Fashion Councilin Nederland.

Fashion Council NL is een flexibele netwerkorganisatie, met een transparante structuur. Als ‘liaison officers’ voeren Liesbeth in ’t Hout en Rachid Naas samen part time de dagelijkse taken uit. Ze worden hierbij ondersteund door een selectie van freelancers en werken nauw samen met de partners van FCNL; personen, bedrijven en instituten uit de nederlandse mode die toe hebben gezegd bij te dragen door middel van kennisdeling en actieve samenwerking.

Half februari wordt de website gelanceerd van Fashion Council NL – fashioncouncilnl.com – de eerste stap naar het uitbouwen van Fashion Council NL tot een volwaardig platform. Fashion Council NL zal voortdurend in beweging en ontwikkeling zijn. De vragen, gesteld vanuit de keten, zijn hierbij leidend. Fashion Council NL is een stichting opgericht door Meester Koetsier Foundation en MODINT. Zij financieren samen een initiële periode van 3 jaar. Het bestuur bestaat op dit moment uit Jan C. Berger (Meester Koetsier Foundation), Han Bekke (MODINT) en Lucel van den Hoeven (Modefabriek). Liesbeth in ‘t Hout is aangesteld als directeur van Fashion Council NL.

De stichting wordt ondersteund door een Adviesraad bestaande uit acht vooraanstaande personen uit de mode.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN