De Ierse modeketen Primark heeft in de eerste negen maanden van het lopende boekjaar

een omzetgroei van 16 procent gerapporteerd. Het modebedrijf dankt de groei aan de nieuwe winkels die zij de afgelopen maanden opende, waaronder het filliaal in Zaandam en vier vestigingen in Spanje.

Moederbedrijf Associated British Foods (ABF) liet weten dat de verkoop de afgelopen maanden ‘goed’ is verlopen. Alleen in april viel de omzet tegen. Door het regenachtige weer werd de verkoop aangetast. Ook merkte Primark dat de inkomens van huishoudens onder druk stonden, waardoor veel consumenten op zoek gingen naar aanbiedingen.

De totale omzet van ABF, waar ook suikerfabrikant Silver Spoon en theemerk Twinings onder vallen, nam de afgelopen maanden met 11 procent toe. Naar eigen zeggen is het bedrijf goed op schema om over het volledige boekjaar 'duurzame winstgroei' te kunnen generen.

Op dit moment heeft Primark 238 winkels, de nieuwe vestiging in Berlijn die gisteren werd geopend meegerekend. Voor het eind van het jaar komen er nog vier winkels bij, waarvan een in Groot-Brittannië en drie in Spanje.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN