Het Italiaanse modehuis heeft de Amerikaan Jeremy Scott

benoemd als creatief directeur. Hij volgt Rosella Jardini op, die twintig jaar voor het huis ontwierp en op haar beurt het creatieve roer overnam van haar mentor Franco Moschino, waarmee zij goed bevriend was.

Na zijn afstuderen aan de Pratt Institute in New York verhuisde Scott naar Parijs, waar hij in 1997 zijn gelijknamige merk lanceerde en met Christian Louboutin en Stephen Jones werkte aan de accessoires voor zijn catwalkshow. In 1999 werd hij genomineerd voor de Best Young Designer award door de CFDA.

In 2002 keerde Scott terug naar de Verenigde Staten en vestigde zich in Los Angeles. Daar werkte hij samen met grote sterren als Madonna, Lady Gaga en Rihanna en ontwierp ook samen met merken als Longchamp, Swatch en Adidas. Zijn excentrieke benadering uitte zich in een reeks gympen voorzien van teddyberen, koeienprints en zelfs luipaardstaarten.

De speelse esthetiek van Scott komt overeen met die van Moschino zelf. Massimo Ferretti, voorzitter van Aeffe, Moschino's moederbedrijf, noemt Scott 'het juiste talent' voor het merk, 'omdat hij, binnen de geschiedenis van het merk, een nieuw verhaal kan vertellen, waarmee hij nieuwe kansen kan grijpen'.

Scott zal zijn tijd verdelen tussen Milaan en de Verenigde Staten. Zijn eerste collectie voor het merk zal in het najaar van 2014 gepresenteerd worden.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN