Deze winter en begin 2014 opent Monki vier winkels in Rusland; in Moskou, Yaroslavl,

Ufa en Samara. Het zijn de eerste stappen van de succesvolle keten in Rusland. Vorig jaar ging Monki in China van start.

De Monki retailformule werd in 2006 gelanceerd door Fabric Scandinavien, dat ook Weekday en Cheap Monday op de markt heeft gebracht en waar H&M sinds 2008 een meerderheidsbelang in heeft. In tegenstelling tot de bestaande modebedrijven begon Monki niet met een concept, maar met een sprookje. Een grafisch vormgever bedacht de Monki’s: een tiental schattige zwarte, ronde poppetjes met korte vleugels, kleine pootjes en grote, vrolijke ogen. Vandaag de dag vormen zij de rode draad door de kleurrijke Monki winkels, die in thuisland Zweden bekroond zijn met de 'Interior Design Concept of the Year Award'. Ze sieren uithangborden, worden verkocht als knuffels in de winkel en spelen de hoofdrol in het tijdschrift dat Monki vier keer per jaar uitgeeft.

In Rusland wordt Monki 3.0 gelanceerd, ofwel 'Sea of Scallops'. Een winkelconcept met geschubte wanden, nieuwe kleuren en enorme waterlelie-lampen die de illusie wekken dat consumenten onder water aan het winkelen zijn.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN