Het Modemuseum in Hasselt exposeert het resultaat van de ontwerpwedstrijd

'Het silhouet van 2039'. Het idee achter de wedstrijd is gebaseerd op het steeds veranderende modebeeld. De vraag voor de kandidaten was hoe het modebeeld er over 25 jaar uit zou zien.

In totaal waren er 68 inzendingen uit verschillende landen, waaronder Nederland, Finland, België en Polen. Hiervan werden vijf ontwerpen gekozen die zijn gerealiseerd en waarvan het resultaat  in de centrale hal van het modemuseum wordt geshowd. De vijf geselecteerden zijn: Els Petrus, Jessie Faes en Marylène Madou uit België; Jasmin Bandomer uit Duitsland; en Stefanie Tschirky uit het Verenigd Koninkrijk. Ook de twintig beste ontwerpschetsen zullen in de grote zaal te vinden zijn.

Een professionele jury kiest op 10 oktober uit de 5 finalisten een winnaar die 2500 euro krijgt van de stad Hasselt. Ook wordt er een publieksprijs van 500 euro en een aanmoedigingsprijs van 250 euro toegekend. Geïnteresseerden kunnen van 20 september tot en met 2 november de creaties bezichtigen.

Het Modemuseum Hasselt viert dit jaar zijn 25-jarige jubileum. Ter ere hiervan organiseert de instelling verschillende tentoonstellingen van onder andere Peter Pilotto, Dries van Noten, Burberry en A.F. Vandevorst en oudere creaties van designers als Jacques Doucet en Chanel.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN