Adidas heeft de omzetprognose voor 2013 naar beneden bijgesteld na tegenvallende resultaten

in het eerste halfjaar. Het bedrijf verwacht nu een groei tussen 1 en 5 procent. In de eerste zes maanden van dit jaar is Adidas' omzet gedaald met 3 procent. De nettowinst steeg met 6 procent naar 481 miljoen euro.

De Duitse producent van sportartikelen had vooral last van dalende verkopen in Europa en negatieve valuta-effecten. In de eerste helft van het jaar heeft Adidas 7,1 miljard euro omgezet, tegen 7,3 miljard in dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit eigen retail steeg licht, met 3 procent, die uit de groothandelsactiviteiten - goed voor bijna de helft van de totaalomzet - daalde echter met 5 procent.

De gedaalde omzet is voor een groot deel toe te schrijven aan de invloed van het EK voetbal en de Olympische Spelen van 2012 die de inkomsten van het bedrijf vorig jaar positief hebben beïnvloed, maar dit jaar uitbleven. Het WK van 2014 biedt daarom perspectief.

"Vanuit een strategisch oogpunt zijn we op de goede op weg. Onder meer het vooruitzicht op het WK voetbal in 2014 heeft een positieve invloed op de markt," zegt topman Herbert Hainer in het persbericht.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN