Het Italiaanse luxe modemerk Loro Piana heeft

aangekondigd eenmeerderheidsaandeel van 60 procent in het Argentijnse bedrijf Sanin SA te nemen. Hiermee breidt Loro Piana zijn productie van ultra-luxegoederen uit.

Sanin heeft de rechten om wilde vicuna's - een soort lama's die in het Andes gebergte wonen en een zeldzaam en zeer zachte wol produceren - te mogen scheren. Er wordt ieder jaar tussen de 6 en 8 duizend kilo vicunagaren geproduceerd, vergeleken met 10 miljoen kilo kasjmier. Een Loro Piana jas van vicuna kost ongeveer 14.000 euro.

Topman Pier Luigi Loro Piana zei afgelopen vrijdag in een gesprek met Reuters dat het bedrijf dit jaar twee-cijferige groei verwacht dankzij zijn uitbreiding in het ultra-luxe segment. Hij verwacht een omzetgroei van ruim 10 procent na een stijging van 13,1 procent naar 630 miljoen euro in 2012.

"De enige manier voor ons om te kunnen overleven is door op een zeer hoog niveau te produceren," zei Loro Piana. "We hebben het geluk dat deze strategie goed voor ons heeft uitgepakt." Dankzij deze concentratie op het hoogste niveau van het luxesegement, heeft het bedrijf gunstige resultaten behaald in belangrijke Europese markten die lijden onder een verminderde koopkracht.

Voor Loro Piana blijft Europa de sterkste markt, gevolgd door de Verenigde Staten, China en Rusland.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN