Li Edelkoort: Shopping, reinventing retail

Een onderwerp dat velen van ons fascineert is de toekomst

van retail. Is er een toekomst voor de fysieke winkel én hoe ziet deze er dan uit? Op dinsdag 24 mei 2011 kunt u kijken en luisteren naar de visie van Lidewij Edelkoort in de presentatie: ‘SHOPPING, reinventing retail for the 21st century’.

De trends voor het winterseizoen 2012-2013 worden allemaal vanuit het concept retail vormgegeven. Retail is dit keer niet het eindpunt, maar de inspiratiebron voor vertalingen naar vormen, materialen en kleuren. Verbeelding, improvisatie, intelligentie en humor zijn nodig om de shopping ervaringen van morgen te herdefiniëren. In totaal zullen 20 nieuwe (retail)trends getoond worden.

In de presentatie ‘fashion in BLOOM’ laat Lidewij Edelkoort u zien wat de enorme invloed van de natuur is op het design van kleding, interieurs, parfums en beauty.

Een initiatief dat perfect past binnen deze dag is het verhaal van Mark van Vorstenbos en Twan Janssen. Zij zijn de oprichters van de prachtige duurzame Nederlandse merken youasme & measyou en zullen hun unieke financierings- en lanceringconcept toelichten.

Of u nu designer bent of directeur, retailer of fabrikant, werkzaam in fashion of non-fashion, dit seminar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van zijn of haar organisatie en wie trends & toekomstverkenningen als succesfactor daarvoor wil inzetten.

programma trendseminar 2012-2013
10.00 registratie en ontvangst
10.30 opening door Maureen Reulink.
10.35 trends winter 2012-2013
Een ongekend inspirerende presentatie over de kleuren, fashion en retail trends voor het winterseizoen 2012-2013 door Lidewij Edelkoort. De presentatie getiteld ‘SHOPPING; reinventing retail for the 21st century’ is wederom een visueel spektakel, waarbij beelden van sfeer, kleur en vorm elkaar snel opvolgen en uitgebreid toegelicht worden door Lidewij Edelkoort.
12.00 pauze met lunch
13.00 presentatie youasme & measyou
Mark van Vorstenbos en Twan Janssen zijn de oprichters van deze nieuwe Nederlandse merken. Prachtige duurzame kleding, gelanceerd met behulp van crowdfunding; 500 mensen investeren elk €500 in de opbouwfase. Leden van deze ‘family of founders’ krijgen hun inleg terug en genieten privileges. Zij vertellen u hun verhaal over het inzetten van hun ‘members’, het gebruik van QR-codes, computergestuurd stemgeluid en augmented reality.
13.15 fashion in BLOOM
De invloed van bloemen op fashion is van een zo groot belang dat Lidewij Edelkoort haar recentste uitgave van het magazine BLOOM (no. 21) geheel aan fashion heeft gewijd. In deze prachtige presentatie ziet u hoe bloemen en gebladerte het design van kleding, interieurs, parfums en beauty beïnvloeden. BLOOM in fashion zal een collectors item worden voor de seizoenen die gaan komen.
13.45 gelegenheid tot het stellen van vragen.
14.00 afsluiting van het officiële gedeelte.
15.00 einde.

Wij hopen u op dinsdag 24 mei 2011 te mogen begroeten in het Muziekgebouw aan ’t IJ. U kunt zich inschrijven via onze website www.appletizer.nl. De entreeprijs is € 345,00 per persoon (incl. hand-out, excl. BTW).

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN