De sluiting van de Walter Store van de Belgische ontwerper

Walter van Beirendonck heeft geen consequenties voor zijn modelabel en het verdere bestaan van zijn merk. De bvba W die zijn winkel uitbaatte is failliet, maar de bvba Big waar zijn merk is ondergebracht, is gezond.

Dat heeft Van Beirendonck vrijdag laten weten aan De Standaard via zijn advocaat Alex Trappeniers. Volgens de raadsman is het bedrijf niet in gevaar en zal het faillissement van zijn winkel geen invloed hebben op zijn merk. “De bvba BIG stelt het erg goed. De balansen waar iedereen het nu over heeft, slaan op vorig jaar. Walter heeft zijn nieuwe wintercollectie in januari uitstekend verkocht aan winkeliers van over de hele wereld. Het bedrijf is niet in gevaar. De collectie wordt voortgezet,” aldus Trappeniers in de krant.

Vorige week werd bekend dat Van Beirendonck na dertien jaar zijn concepstore in Antwerpen noodgedwongen moet sluiten. De eigenaar van het pand heeft een verhoging van tweeënhalf keer de huurpijs afgedwongen voor de rechter met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2010. “Onder deze voorwaarden is het onmogelijk om de winkel in het huidige pand nog op een rendabele manier open te houden,” aldus de ontwerper in een verklaring.

In 1980 studeerde Walter van Beirendonck af aan de Antwerpse modeacademie. Samen met Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Marina Yee en Dirk van Saene zette hij Antwerpen als modestad op de kaart en kregen de talentvolle ontwerpers de koosnaam ‘de Antwerpse Zes’. Sinds 1983 ontwerpt hij onder zijn eigen naam. In 2006 werd Van Beirendonck benoemd tot artistiek directeur van Scapa Sports en in 2007 werd hij afdelingshoofd van de modeafdeling van de Antwerpse modeacademie. In september eerde het Modemuseum in Antwerpen hem met een solotentoonstelling ‘Dream the world awake’.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN