Een kringloopwinkel in Antwerpen heeft een grote partij kleding

van Walter van Beirendonck in handen. Dat meldt De Standaard. Volgens de krant bleek de Antwerpse conceptstore van de Belgische ontwerper na de faillissementsverkoop van de inboedel in maart, toch niet helemaal leeg. De verhuurder van het pand trof een volle kelder aan, waarna hij de kringloop liet komen, die gratis panden leegmaakt en de opgehaalde spullen doorverkoopt.

Zes vrachtwagens waren nodig om de kelder leeg te ruimen. Tussen de partij kleding zitten bijzondere stukken als de overalls die Van Beirendonck in 2004 voor het Antwerpse stadspersoneel ontwierp en de papieren jurkjes die hij samen met zijn levenspartner, ontwerper Dirk Van Saene, bedacht. Aan sommige collectiestukken hangen naar verluidt zelfs nog prijskaartjes die in de honderden euro's lopen.

Omdat de kringloopwinkel normaal gesproken niet zulke dure kleding verkoopt, is nog niet bekend wat er met Van Beirendonck’s kleding gaat gebeuren. Voorlopig ligt alles in het depot. In de kleding hangt volgens De Standaard een muffe keldergeur.

In februari moest Van Beirendonck zijn winkel in Antwerpen sluiten. Wegens een forse huurverhoging ging zijn bvba W failliet. Er werd een grote onlineverkoop georganiseerd. De kledingstukken, het winkelinterieur, de verlichting en kantoorartikelen brachten 59.000 euro op.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN